Matèria de modalitat en el batxillerat Escènic. S’imparteix a 1r de Bat

La matèria incorpora diversos coneixements del camp de l’anatomia, la fisiologia i la patologia sense perdre de vista la finalitat bàsica que és la potenciació i millora del rendiment físic i artístic de l’alumnat d’arts escèniques, tot valorant i posant en acció els aspectes de protecció i prevenció dels accidents i les patologies que aquests coneixements incorporen als aprenentatges i faciliten posar-los a la pràctica.

A partir d’aquests coneixements posem en pràctica diferents tècniques de treball corporal, tenint en compte que el cos és el vehicle i l’instrument per expressar-nos, físicament i emocional. Els alumnes han de conèixer el seu cos per a poder expressar els seus sentiments i emocions i la millor manera d’aconseguir-ho és movent-se, escoltant-se, sentint, ballant, interactuant, descobrint…

Càrrega horària

  • 4h setmanals a 1r de batxillerat

Selectivitat

  • D’aquesta matèria no s’examinen a selectivitat
CONTINGUTS

1r Batxillerat

  • Estructura i organització anatòmica del cos humà. Aproximació a la posició anatòmica i als plans de simetria en relació amb els moviments bàsics.
  • Els sistemes cardiovascular, respiratori i digestiu, la seva relació amb l’exercici i el rendiment físic en diferents activitats artístiques.
  • Sistema locomotor i producció del moviment. Es fa referència a les articulacions, columna vertebral, cintures escapular i pèlvica,
  • Tècniques de treball corporal.

En tots els apartats s’emfatitzen les aplicacions i exercicis pràctics, ja que la matèria vol incidir en l’aprenentatge i la preparació teoricopràctica dels estudiants d’arts escèniques.

 

Institut Baix Penedès
Av. Salvador Palau Rabassó, 1
43700 El Vendrell
(Tarragona)

T. 977 667 082
E. institut@institutbaixpenedes.cat