Batxillerat

Social

Fes la teva preinscripció on-line!

Procés únicament telemàtic

Les socials juntament amb les humanitats són el pilar fonamental de la cultura a través de tots els temps.

El llenguatge, la memòria històrica, la voluntat per preservar aquests coneixements així com l’afany per l’aprenentatge de les relacions humanes socials i econòmiques de les diferents cultures que ens envolten, és el tret més característic de les societats de tots els temps, d’aquí el nom de batxillerat social.

A l’Institut Baix Penedès s’imparteixen totes les matèries de la modalitat de socials des dels seus inicis, i d’això ja fa  50 anys, amb tota l’experiència acumulada que  comporta el traspàs d’informació i  la col·laboració que s’ha anat produint al llarg de les diferents generacions del professorat que han passat pel centre.

A QUI S’ADREÇA I QUÈ PRETÉN

La modalitat de Ciències Socials  s’adreça a l’alumnat interessat per les ciències socials (economia, geografia,  història del món, història de l’art, matemàtiques de les ciències socials….).  L’alumnat que cursa aquesta modalitat pot aprofundir en el passat i en el present del fenomen humà, en la seva història, societat i cultura  i també l’ajuda a  familiaritzar-se amb els mètodes de treball i les tècniques científiques que permeten un apropament rigorós i crític a la realitat humana. S’aconsella que l’alumnat que hi accedeixi estigui motivat pel coneixement de la història, l’economia i les diferents manifestacions culturals de l’ésser humà. Hauria de tenir un bon domini de l’expressió oral i escrita, com també de les tècniques de recollida i tractament de la informació (subratllada, resum, esquematització, etc.). Els coneixements i destreses que ofereix aquesta modalitat són molt diverses i tenen un alt valor formatiu. La seva finalitat és preparar l’alumnat per a una millor comprensió del món on viu, enriquir el seu llenguatge i formació cultural i consolidar la seva maduresa moral i social. L’alumnat hi trobarà descripcions i interpretacions de fets culturals, però també estímuls i recursos per indagar, comprendre millor i participar en la societat en què viu immers.

QUÈ HA D’ESTUDIAR L’ALUMNAT D’AQUESTA MODALITAT

La modalitat d’Humanitats i ciències socials inclou diversos itineraris, cadascun dels quals té característiques pròpies. És per això que, a continuació, es mostren matèries de modalitat:

Matèries de modalitat primer curs:

Economia; Economia d’Empresa I; Grec I; Història del Món Contemporani; Literatura Castellana; Literatura Catalana; Literatura Universal; Llatí I; Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials.

Matèries de modalitat segon curs:

Economia de l’Empresa II; Geografia; Grec II; Història de l’Art; Literatura Castellana; Literatura Catalana; Llatí II ; Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II.

CONTINGUTS

Assignatures de modalitat

1

MATEMÀTIQUES DE CIÈNCIES SOCIALS

S'imparteix a 1r i 2n
(4h setmanals)
2

ECONOMIA DE L'EMPRESA

S'imparteix a 1r i 2n
(4h setmanals)
3

HISTÒRIA MÓN CONTEMPORANI

S'imparteix a 1r
(4h setmanals)
4

ECONOMIA

S'imparteix a 1r
(4h setmanals)
5

LITERATURA UNIVERSAL

S'imparteix a 1r
(4h setmanals)
6

HISTÒRIA DE L’ART

S'imparteix a 2n
(4h setmanals)
7

GEOGRAFIA

S'imparteix a 2n
(4h setmanals)
8

LITERATURA CATALANA

S'imparteix a 2n
(4h setmanals)
9

LITERATURA CASTELLANA

S'imparteix a 2n
(4h setmanals)
Altres dades d’interès

ACTIVITATS I SORTIDES

Per treballar el currículum del Batxillerat Social i Humanístic es realitzen tota una sèrie de sortides que serveixen per complementar els continguts que es desenvolupen al llarg del curs:

 • Viatge a Madrid: on es visiten diferents museus (Prado, Thyssen, etc.), el Congrés dels Diputats i el Senat.
 • Viatge a Grècia.

Sortides a Exposicions, al teatre…. segons oferta temporal i relacionada amb els continguts de les distintes matèries

Tallers i instal·lacions

Graus universitaris

Graus universitaris: prèvia superació d’una prova d’accés, l’alumnat d’aquesta modalitat té la preparació per accedir a diferents estudis universitaris que permeten obtenir la formació i titulació de graduat. La modalitat d’humanitats i ciències socials prepara preferentment per continuar estudis en les branques de coneixement d’arts i humanitats i de ciències socials i jurídiques.

A les Universitats – 4 anys – Accés amb les PAU.

Més info

Exemples específics de graus universitaris per al batxillerat humanístic són:

Administració i direcció d’empreses, Antropologia, Ciència política i gestió pública, Ciencies empresarials i management, Comptabilitat i finances, Comunicació cultural, Criminologia, Direcció hotelera, Dret, Economia, Educació infantil i primària, Geografia, Gestió i administració pública, Filosofia, Història, Història de l’art i arqueologia, Pedagogia, Periodisme i comunicació i periodisme i audiovisuals, etc…

Cicles formatius de grau superior

Cicles formatius de grau superior: els més adients per a l’alumnat que ha cursat batxillerat de socials i per afinitat, ciències socials, són els que ofereixen la titulació de tècnic especialista en sectors professionals com ara administració i gestió, comerç i màrqueting, hostaleria i turisme, serveis socioculturals i a la comunitat.

Als instituts – 2 anys. Accés a les famílies i als cicles.

Més info

CFGS propis d’aquest batxillerat són:

 • Animació Sociocultural i Turística
 • Comerç internacional
 • Educació Infantil
 • Gestió de vendes i espais comercials
 • Integració Social
 • Mediació Comunicativa
 • Màrqueting i publicitat
 • Transport i logística

Contacte

  Tens dubtes o vols més informació?

  Si vols resoldre alguna pregunta sobre com fer la preinscripció, quina és la millor opció de batxillerat per a tu o qualsevol altra cosa, no dubtis a escriure’ns o a posar-te en contacte amb nosaltres i t’ajudarem en tot el que poguem.

   

  Institut Baix Penedès

  Av. Salvador Palau Rabassó, 1
  43700 El Vendrell

  Telf. 977 667 082
  Email. e3004797@xtec.cat

  Email. secretaria@institutbaixpenedes.cat