Batxillerat

Artístic

Fes la teva preinscripció on-line!

Procés únicament telemàtic

A l’Institut Baix Penedès hem tingut el privilegi de tenir el Batxillerat d’Arts -d’arts plàstiques, imatge i disseny- des dels seus orígens, fa més de 20 anys. Moltes han estat les promocions que han acabat els seus estudis i s’han inserit al món laboral. Això ha afavorit adquirir una llarga experiència.

Com a tret excepcional, volem oferir a l’alumnat una competència artística fonamentada en la cultura audiovisual actual. Vertebrem el currículum connectant la pràctica creativa més procedimental amb el món de la imatge i de les noves tecnologies.

Treballarem integrant a cadascuna de les matèries de modalitat els continguts de la resta d’assignatures, de manera que l’alumnat vagi situant-se en un context realista e integrador i estigui preparat per continuar estudis superiors i per començar a treballar en projectes col.laboratius.

Combinarem des del primer dia les tècniques i eines tradicionals (gouache, tinta, aquarel·la, collage…) amb les infogràfiques (photoshop, illustrator…) i d’edició videogràfic.

A QUI S’ADREÇA I QUÈ PRETÉN

La modalitat d’arts s’organitza en dues vies, la d’Arts Plàstiques, Disseny i Imatge, i l’altra a Arts Escèniques, Música i Dansa.

La via d’Arts Plàstiques, Disseny i Imatge s’adreça a tot l’alumnat interessat en les arts plàstiques, les arts visuals o el disseny, al qual ofereix estudis destinats a l’afinament de la sensibilitat, la formació de criteri estètic i l’ensenyament de les destreses necessàries per a la realització efectiva d’obres d’art i de disseny.

QUÈ HA D’ESTUDIAR L’ALUMNAT D’AQUESTA MODALITAT

L’itinerari més adient per a l’alumnat que desitja cursar estudis d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny és el que inclou la tria de les matèries d’aquesta via: Fonaments de l’Art, Dibuix Artístic, Cultura Audiovisual, Dibuix tècnic, Disseny, Volum, Infografia.

També cal tenir molt presents en qualsevol d’aquests itineraris les matèries específiques de segona llengua estrangera, psicologia i sociologia i estada a l’empresa.

CONTINGUTS

Assignatures de modalitat

1

FONAMENTS DE LES ARTS

S'imparteix a 1r i 2n
(4h setmanals)
2

DIBUIX ARTÍSTIC

S'imparteix a 1r i 2n
(4h setmanals)
3

DIBUIX TÈCNIC

S'imparteix a 1r i 2n
(4h setmanals)
4

CULTURA AUDIOVISUAL

S'imparteix a 1r i 2n
(2h setmanals a 1r i 4h a 2n)
5

VOLUM

S'imparteix a 1r
(4h setmanals)
6

DISSENY

S'imparteix a 2n
(4h setmanals)
Altres dades d’interès

ACTIVITATS I SORTIDES

Per a poder treballar el currículum del Batxillerat Artístic fem un seguit d’activitats i sortides que complementen els continguts treballats a classe:

 • Visites a exposicions i Tallers a Museus i Centres d’art: MNACMACBACCCBFundació Miró, Museu del Disseny
 • Viatges a Madrid Grècia.

Tallers i instal·lacions

Graus universitaris

El Batxillerats d’Arts prepara preferentment per continuar estudis superiors de la branca artística, però també als relacionats amb les humanitats, com ara Pedagogia, Educació Infantil, Logopèdia, Dret, Història, Relacions Laborals, Magisteri o Turisme.

A les Universitats – 4 anys – Accés amb les PAU.

Més info

Grau universitaris: Belles Arts, Disseny gràfic, d’espais, de producte, de moda, Fotografia, Comunicació Audiovisual, Multimèdia, Cinema, Animació, Videojocs, Arts Digitals, Història de l’Art….

Cicles formatius de grau superior

Cicles formatius d’arts plàstiques i disseny: els més adients per a l’alumnat que ha cursat batxillerat d’arts són els que ofereixen la titulació d’arts gràfiques, arts i artesanies, imatge i so, fotografia, comunicació i serveis socioculturals i a la comunitat.

Als instituts – 2 anys. Accés a les famílies i als cicles.

Més info

Ensenyaments artístics superiors

Ensenyaments artístics superiors: Disseny gràfic, d’espais, de producte, de moda, Conservació i restauració, Il·lustració, Escultura, Pintura…

A les Escoles Superiors d’Art – 4 anys – prova d’accés.

Més info

Cicles formatius de formació professional

Cicles formatius de grau superior: els més adients per a l’alumnat que ha cursat batxillerat artístic són els que ofereixen dins dels àmbits de arts gràfiques, imatge i so, tèxtil, confecció i pell, administració i gestió, etc.

Als instituts – 2 anys. Accés a les famílies i als cicles.

Més info

Contacte

  Tens dubtes o vols més informació?

  Si vols resoldre alguna pregunta sobre com fer la preinscripció, quina és la millor opció de batxillerat per a tu o qualsevol altra cosa, no dubtis a escriure’ns o a posar-te en contacte amb nosaltres i t’ajudarem en tot el que poguem.

   

  Institut Baix Penedès

  Av. Salvador Palau Rabassó, 1
  43700 El Vendrell

  Telf. 977 667 082
  Email. e3004797@xtec.cat

  Email. secretaria@institutbaixpenedes.cat